Kursplan

Forrige kurs HMS-kurs for ledere
Neste kurs Budsjettering og prognoser

Foredrag med Marco Elsafadi. Snakk om det - det kan redde liv

Etne og Vindafjord Mental Helse, Vindafjord Arbeidsgiverforum, Frisk Treningssenter, Etne og Vindafjord kommuner inviterer til arrangement i forbindelse med Verdensdagen for selvmordsforebygging. 


Kursinnhold

Marco Elsafadi setter søkelys på betydningen av å snakke om psykisk helse og lytte til dem som trenger å snakke. 

Marco er født i en FN-leir i Libanon og var flyktning i 12 år før han fikk opphold og senere statsborgerskap i Norge i 1987. Han har gjort seg bemerket som basketballspiller i eliteserien med 12 år på det norske landslaget.

I 2002 stiftet han organisasjonen New Page som frem til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. I løpet av tre år ekspanderte organisasjonen til 60 ansatte og ble dermed en meget viktig støttespiller for barnevernet i Oslo, Bergen og Stavanger. Han holder også mye foredrag om emner relatert til denne erfaringen.

I 2009 forandret livet til Marco Elsafadi seg dramatisk. Han ble rammet av en nervesykdom som førte til at han måtte sitte i rullestol. Legene fortalte ham at veien tilbake ville bli tung, og med knallhard trening, enorm viljestyrke og et positivt fokus klarte han å kjempe seg ut av rullestolen igjen.

Marco fikk prisen for «Årets mest fengslende foredrag» i 2005 og «Årets foredrag» i 2006 av kursarrangøren Confex. Under Idrettsgallaen 2006 fikk han dessuten prisen som “Årets forbilde” for sitt engasjement på og utenfor banen, og for sitt arbeid i New Page fikk han utdelt Åpenhetsprisen 2007 av Mental Helse. I 2008 fikk han Amalie Laksovs Minnepris for sitt engasjement for menneskerettigheter.

I 2013 vant Marco Elsafadi Mesternes Mester på NRK. Høsten 2015 lansertes boken «Marco – ildsjel og forbilde» skrevet av Erik Fossen. Det kan være verdt å nevne at alle Marcos inntekter fra salg av boken går til å hjelpe syriske flyktninger i Libanon.
Påmelding

Dato:
09.09.2021 18.00 - 21.00 iCalEksporter til iCal
Plasser:
200
Ledig:
199
Kurssted:
Kursholder:
Kurskode:
691

Løpende påmelding frem til 08.09.2021

Priser

Arrangementet er gratis.

Praktisk informasjon

Arrangementet holdes på Ølen Kulturhus. 

Kontaktperson

Spørsmål angående kurset? Send e-post til
post@arbeidsgiverforum.no


Send inn ønske om kurs

Bli varslet om kurs