Kursplan

Verdensdagen Psykisk Helse: Gje tid - foredrag med Henning Aarekol

I forbindelse med lokal markering av verdensdagen for psykisk helse inviteres du til foredraget "Gje tid" med Henning Aarekol.
Foredraget er gratis og åpent for alle. 

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at omtrent halvparten av oss vil oppleve alvorlige psykiske problemer i løpet av livet. 
Verdensdagen skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. 
Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Vi har alle en psykisk helse, og den må vi ivareta.
 


Målgruppe

Foredraget passe for skoler, bedrifter og institusjoner som har lyst på litt herlig galskap der tiden blir satt opp mot egenopplevde situasjoner der humor og alvor går hånd i hånd!


Kursinnhold


Mental Helse Etne og Vindafjord, Etne og Vindafjord Kommune, Me Bryr Oss og Vindafjord Arbeidsgiverforum inviterer til foredraget "Gje tid" torsdag 3. oktober kl. 8:30 - 10:30


Tema for 2019 er «Gi tid».
Årets kampanje har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. «Gi tid» er første tema ut under paraplyen «Oppmerksomhet og tilstedeværelse», som skal gjelde for 2019-2021.


Start dagen med et inspirerende foredrag med alltid entusiastiske Henning Aarekol. 
Foredraget er gratis og åpent for alle. 

Tid er gratis, men allikevel så verdifull. Tid er det eneste du kan gi bort, som får større verdi både for deg selv og den du gir det til, jo mer du gir!
I dagens samfunn har vi så mange muligheter til å holde kontakten med hverandre, at vi ikke trenger å ha kontakt. Vi er tilgjengelige, samtidig som vi ikkje er tilgjengelige.

Gjennom Henning sin jobb som terapeut, sykepleier og ambulansearbeider så ser han hver dag hvor betydningsfull en kan være med å gi folk tid, tid som dem ikke forventer, men som gjør så utrolig godt. Vi sier ofte at vi ikke har tid, eller ikke rekker. Men vi får ALLE 24 timer, nye timer, hver eneste dag! Det er opp til deg å bruke den tiden på det DU ønske, og det som gjør deg godt.
Foredraget hans handler om å benytte tiden, ta kontroll på tiden, og forstå verdien av tid.

 

Tid er verdifullt
Tid er penger, sier vi. Men tid er også oppmerksomhet, å vise interesse, og det å være tilstede. En ting er sikkert: Tid er verdifullt, noe vi ikke kan sette en prislapp på. Mange opplever at de har for lite av den. I en tid der vi får input fra mange hold, er ekte oppmerksomhet den fineste gaven man kan få og gi. Derfor er det å gi av tiden sin noe av det fineste man kan gjøre. Har du råd til å la være – spør vi i årets kampanje.

 
Er du tilstede?
Ordet «tilstedeværelse» kan linkes til nærvær, det å finnes, forekomst og eksistens. Å være er å være tilstede. Og hvem er vi egentlig dersom vi aldri er tilstede i oss selv, eller med andre? Temaet har berøringspunkt til store og dels filosofiske spørsmål.

Både på jobb og i relasjoner er det viktig å ta en ting av gangen og være tilstede. Tilstedeværelse er bra og viktig for oss mennesker. Å hele tiden avlede oss selv fra det vi gjør med nye inntrykk og oppgaver, kan frata oss den viktige mestringsfølelsen. Flere studier bekrefter at vi er rett og slett nødt til å fokusere på en ting av gangen i møte med vanskelige oppgaver eller problemer som skal løses.

Tilstedeværelse er bra og viktig for relasjonene våre, og er selve premisset for gode samtaler og det å kunne være der for andre. Å velge å være mer tilstede er bra for vår psykiske helse, og kan støtte andres. Kvaliteten på kontakten med andre blir bedre når vi er tilstede. Det kan være sårende for andre å bli «valgt bort» til fordel for en mobil, en skjerm eller en annen oppgave. Det kan trigge en følelse av å ikke bli sett, og å bli avvist, som er noe av det verste vi mennesker opplever.

Er du tilstede i ditt eget liv? Er du tilstede for andre? Tenk gjennom spørsmålene. Har du ofte mobilen fremme når du snakker med andre, sjekker du ofte mail når du spiser middag, får du med deg det kollegaen din sier på møtet?


Velkommen! 
 
Relaterte oppføringer

Påmelding

Dato:
03.10.2019 08.30 - 10.00 iCalEksporter til iCal
Plasser:
250
Ledig:
138
Kurssted:
Ølen Kulturhus
Kursholder:
Henning Aarekol
Kurskode:
577

Løpende påmelding frem til kursstart, bindene fra X. Ved avmelding etter denne dato vil full kursavgift faktureres.

Priser

 

Gratis

Kurstider

Torsdag 3. oktober kl. 8:30 - 10:00
Dørene åpnes kl. 08:00

Praktisk informasjon

Kurset holdes på Ølen Kulturhus. Parkering ved kulturhuset, Ølen Senter eller Ølen Idrettshall. 

Kontaktperson

Spørsmål angående kurset? Send e-post til
post@arbeidsgiverforum.no


Send inn ønske om kurs

Bli varslet om kurs